Ny toa

Testade nya elektriska förbränningstoaletten på landet - det gick bra.

Cinderella.


Imorgon når askan Sverige


Hej Emma! Tänk om vi inte kommer iväg på fredag. Stort vulkanutbrott på Island. Förra året kom ju inte Alsterbergs iväg om du kommer ihåg ?!?!?!
-------
Vulkanutbrottet på Island fortsätter med oförminskad styrka. Keflaviks flygplats har varit stängd sedan söndagen men beräknas öppna igen måndag kväll. Enligt fler källor är askmolnet nu på väg mot Sverige.Vulkanen Grímsvötn fortsätter att spy ut sin aska 6-10 kilometer upp i luften. Vid 14-tiden på måndagen var aktiviteten oförändrad och enligt experterna vet man ännu inte när utbrottet kan komma att upphöra.– Det finns inte några tecken på att det håller på att ta slut. Det kan pågå i dagar, veckor eller ännu längre, säger Reynir Bödvarsson, seismolog vid Uppsala universitet till TT.

 Påverkar flygtrafiken Islands flygplats Keflavik har varit stängd men ska enligt Reuters öppna igen klockan 21 på måndagen svensk tid. På tisdagen beräknas askan passera Skottland och störa flygtrafiken på tre mindre flygplatser i norra delarna av landet: Barra, Benbecula och Tiree.

-------


Sista färden

I tisdags var det begravningsakt för Sonja Cecilia Grann. Hon blev 98 år.Nedan Granngubbar:

Första åskan för i år

Igår kom det lite regn och det hördes några åskknallar. Anna fyller år i nästa vecka och hon önskar sig inget.
På tisdag är det begravning för gammelfarmor som blev 98 år.

RSS 2.0